2 september 2013

Den mobila doktoranden (5): Några goda råd

Det finns ett par saker till jag skulle vilja skicka med de som kanske funderar på att bli mer mobila och till de som redan är det.
     Till att börja med: Bara för att du kan jobba överallt och när som helst betyder det inte att du ska göra det. Skilj på arbete och fritid! 

Säkerhetskopiera och synka din mobil och din platta! Själv har jag en liten söndagsritual där jag kopplar upp först plattan och sedan mobilen mot hemmadatorn (som i sin tur säkerhetskopieras automatiskt). Kontaktboken och vissa fotoalbum (för privat bruk) synkas, och samtidigt säkerhetskopieras allt innehåll.
     Den dag jag faktiskt lyckades sjabbla bort alla föreläsningsanteckningar hittade jag dem i backupen – efter att jag svurit ve och förbannelse en lång stund. Först över det faktum att jag lyckats få dem att försvinna (vet fortfarande inte riktigt hur) och sedan över att det inte var helt lätt att hitta säkerhetskopian på hemmadatorn (nu vet jag var).

Uppdatera alla program och appar kontinuerligt! Uppdateringarna innehåller små förbättringar, fixade småfel och ibland igentäppta säkerhetshål. Det är inte speciellt besvärligt att se till att hålla sig med senaste versionen.

På plattan eller i mobilen? Du måste inte ha alla appar på båda ställena. De flesta av de appar jag har för att skriva har jag bara på plattan – det är för pilligt att hålla på med sådant i mobilen.

Släng alla appar du ändå inte använder! De tar bara en massa värdefullt utrymme som kan ägnas åt roligare saker.
     Har du betalt för en app du slänger behöver du inte betala igen om du ångrar dig, utan det finns information i ditt konto där du köper appar så att du kan ladda ner den gratis nästa gång.

Inga kommentarer: