17 februari 2011

Myten om Sverige

Det här med hur man ska hantera kommentarer på sin blogg är inte alltid självklart. Förhandsmoderera eller rensa i efterhand? Tillåta folk att vara anonyma eller kräva någon form av inloggning?
     Juridiskt sett är det Lagen om elektroniska anslagstavlor, BBS-lagen, som gäller. I korthet säger den att jag ska ha "rimlig uppsikt" över kommentarerna, och ta bort sådant som bryter mot framför allt TF om inte omedelbart så i alla fall snart.
     Själv har jag valt att efterhandsmoderera "mina" kommentarer, och jag låter inte den som vill lämna en kommentar göra det helt anonymt. Jag har dessutom valt att inte alltid besvara alla kommentarer, ens om jag tycker att den som lämnat kommentaren har helt fel eller har missuppfattat mig. Somligt är helt enkelt alldeles för korkat.

Med detta sagt: I all stillsamhet vill jag bara hänvisa till Expressen, som idag publicerar en artikel av The Guardians Andrew Brown, Häxornas tid. Tänkvärd.
     Dessutom diskuteras Sverigebilden i utlandet – inklusive Stieg Larssons betydelse för den – i dagens SvD.


Relaterade inlägg: Inte underligt att Sverigebilden i utlandet präglas av konspirationsteorier (110213)

Inga kommentarer: