29 oktober 2012

21 bilder på 15 minuter i Istanbul

På den europeiska medieforskningskonferensen ECREA 2012, som hölls i Istanbul i förra veckan, presenterade jag i fredags kväll de första egentliga resultaten av hur svenska journalister egentligen använder sociala medier. Det är Monika Djerf-Pierre och jag som tillsammans står för analyserna.
     De här konferens-presentationerna går verkligen undan – man har 15 minuter på sig att berätta om teoretiska utgångspunkter, metod, huvudresultat och slutsatser. Då gäller det att på något vis särskilja sig från alla andra men framför allt att sålla, och allt för mycket får helt enkelt inte plats. Den som vill ta del av själva presentationen hittar den här. Jag återkommer men ett inlägg som sammanfattar resultaten i mer begriplig form.

3 kommentarer:

Donna Dahlen sa...

Hei, Ulrika Hedman!

Jeg hørte på presentasjonen din i Istanbul og synes arbeidet ditt er kjempeinteressant! Og det var virkelig en veldig god presentasjon du holdt! Oversiktig og bra! Jeg skriver også avhandling om sosiale medier (i statsvitenskap ved Institutt for samfunnsforskning i Oslo), men fokuserer på hvordan sosiale medier virker inn på politisk kommunikasjon og forholdet mellom sentrale politiske aktører. Jeg er veldig interessert i å få se nærmere på resultatene deres. Har dere et ferdig paper? Jeg er i gang med en studie av norske politikk-journalisters holdninger til sosiale medier og har bla tenkt å gjøre en faktoranalyse slik dere hadde gjort.

Med vennlig hilsen
Ingrid Dahlen Rogstad

Ulrika Hedman sa...

Hej Ingrid!

Så kul att du tyckte om presentationen – och är intresserad av resultaten. ECREA var min första forskningskonferens, och alltså min första konferenspresentation, och jag hade egentligen ingen aning om hur jag skulle lägga upp det ;) Tusen, tusen tack för feedbacken!

Jag har valt att inte lägga upp det färdiga paperet här på bloggen, än så länge, men det finns på usb-pinnen som alla deltagare fick (i fredags-mappen). Så snart jag får tid ska jag göra en mer populärvetenskaplig version på svenska till bloggen. Om du söker på etiketten "avhandling" hittar du också några frekvenstabeller som vi publicerade i somras.

Har du några resultat än på de norska politik-journalisternas inställning till sociala medier? Jag är så klart intresserad av dem. Om inte annat kan vi väl hålla kontakt framöver?!

/ Ulrika

Donna Dahlen sa...

Jeg skal sende ut en survey til politiske journalister i Norge nå om ikke lenge, så da har jeg vel noen resultater på nyåret en gang.

Jeg er veldig interessert i å holde kontakten fremover!

Ingrid