10 januari 2014

”Scettici, pragmatici o attivi” – vad är du?

Jag måste lära mig italienska! Se bara här:
” maggior parte dei giornalisti, secondo i risultati della ricerca, sono invece conformisti pragmatici. Questo gruppo è composto da professionisti di diversa età e differente posto di lavoro che utilizzano i social regolarmente, ma in modo molto selettivo. In particolare, i conformisti pragmatici usano Twitter e leggono i blog per cercare informazioni o per sondare l’ambiente, ma postano sui social network raremente.”
I korthet: Majoriteten av journalister använder sociala medier som en del i jobbet, men med måtta. Visst låter det mycket vackrare på italienska? Om jag bara kunde så skulle jag skriva hela min avhandling på italienska. Men det kan jag inte.

Det är EJO, European Journalism Observatory, som uppmärksammar min och Monika Djerf-Pierres studie The Social Journalist med en artikel (Giornalisti sui social: scettici, pragmatici o attivi). Artikeln finns även på engelska (Who Tweets Most? Journalists and Social Media) för alla vars italienska är lite rostig.

Inga kommentarer: