24 maj 2015

Ny forskning om journalisters transparens presenterad på konferens i San Juan

När jag skriver det här är det söndag kväll. Jag befinner mig i San Juan, Puerto Rico, och jag har nyss presenterat den senaste delen av min forskning för andra journalistikforskare på den ”största” medieforskningskonferensen i år, ICA15.
     Min presentation handlade om hur pass transparenta, alltså öppna, svenska journalister är när de twittrar från eget konto, i eget namn. Jag har tittat på jobbprat, på deltagande/interaktion med publiken, och på rent personligt/privat. Studien bygger på en innehållsanalys av journalisters tittande.
     En något förkortad version av min presentation finns här (pdf). Jag återkommer med en längre text om den här studien när jag kommit hem och jetlagen gått över.
     San Juan är förresten en fantastisk stad! Men det är – trots allt – inget bra ställe för konferenser.

Inga kommentarer: