11 januari 2011

Båda är störst – är någon ens förvånad?

En miljon fler läsare än Expressen+KvP+GT skryter Aftonbladet idag och fortsätter: 
Du läser Sveriges överlägset största tidning. Aftonbladet har nära en miljon fler dagliga läsare än de närmsta konkurrenterna tillsammans. Och i den klassiska kvällstidningskampen – den om papperstidningsläsarna – är Aftonbladet ungefär dubbelt så stor som Expressen.
Expressen mest läst i Sverige skryter Expressen idag och fortsätter: 
Enligt Sifos decembermätning läste 24 516 fler läsare Expressen än Aftonbladet i december.  För första gången på tio år är Expressen större än konkurrenten. 
Visst är det underhållande att läsa landets kvällstidningar när de nya siffrorna presenteras. Vi är alltid störst. Eller mest läst. Eller ökar mest. Eller ökar mest på onsdagar. Eller är störst på webben. Eller störst i mobilen. 
     Alla eventuella spår av redaktionernas självkritik, blygsamhet eller för all del kunskap om statistiskt ansvarsfull redovisning är som bortblåsta.
     Vi andra får tacka för underhållningen, och uppfinningsrikedomen. Båda kunde minsann bli bäst, den här gången också. Och samtidigt ha rätt, båda två. Imponerande – även om det finns decenniers rutin på området att falla tillbaka på.

Inga kommentarer: