27 februari 2012

Utvecklade tankar om journalisters
användning av sociala medier

Idag utvecklar jag mina tankar om journalistrollen för och idag i ett inlägg på Second Opinion.

Med tanke på den debatt som fördes i sociala medier igår med anledning av en debattartikel i SvD, Facebook kan bli en ny it-bubbla skriven av bland andra Uppsalaforskaren Håkan Selg (och kommenterad av bland andra Brit Stakston), misstänker jag att inte alla kommer att hålla med mig. 
     Jag håller inte alls med Selg och hans medförfattare i de slutsatser de drar i sin debattartikel. Mer än på en punkt: Vår bild av Facebook har formats av en relativt liten grupp aktiva användare. På samma sätt som vår bild av journalisters användning av sociala medier formas av en relativt liten grupp aktiva användare. Det är viktigt att komma ihåg att alla inte tycker och tänker och gör på samma sätt.

Inga kommentarer: