4 mars 2012

Jag missade älgarna i år igen…

Någon gång måste man ju duscha. Så är det ju. Men det slår aldrig fel – lämnar man tv:n en kort stund, om så bara för att värma på dem varma chokladen (den hör till hemma hos mig), så kan man ge sig sjutton på att SVT:s helikoptrar äntligen hittar några älgar som bildproducenten kan lägga ut i sändning. Retligt.
     I år fick jag i alla fall en tweet om att älgarna var i rutan (tack, Ulla!). Synd att inte Twitter hörs in i duschen.

Förståsigpåare av varjehanda slag har ganska länge nu förklarat att tv förlorat sin roll som verkligt massmedium, som det medium som samlar större delen av folket till en gemensam upplevelse.
     Vasaloppet idag (och på sätt och vis Melodifestivalen) bevisar att förståsigpåarna har fel.
     Men Vasaloppet fyller också en annan funktion för många. Jag trodde jag var tämligen ensam i mina umgängeskretsar om att duka till tv-frukost första söndagen i mars. Med varm choklad och ostmackor som ska doppas – inget annat duger hemma hos mig. Men mina olika sociala medier-flöden visar att vi faktiskt är ganska många, att flera av mina bekanta tydligen måste ha gustafskorv på smörgåsen, och att den här traditionen på något underligt vis faktiskt är betydelsefull för oss.
     Nytt i traditionen är alla statusuppdateringar på Facebook och Twitter. Tv-soffan har blivit väldigt mycket bredare.

Och på sätt och vis hör det väl till att jag missar älgarna. I år igen.

Inga kommentarer: