15 september 2015

Publicerat: Min recension av Hermidas #telleveryone

På uppdrag av tidskriften Digital Journalism har jag recenserat boken Tell Everyone: why we share and why it matters av Alfred Hermida. Hermida är en av de ledande forskarna när det gäller sociala medier i journalistiken, och i Tell Everyone ger han en populär- och tvärvetenskaplig förklaring till varför vi delar i sociala medier, och vad det egentligen betyder.
     Jag tycker boken är lättläst (finns bara på engelska än så länge) och att den ger många nyttiga insikter i hur delningslogiken i sociala medier fungerar. Dock hade jag gärna sett ett kapitel om vad delningslogiken betyder för dagens och framtidens journalistik.
     Hela recensionen finns här. Om du inte har tillgång till Digital Journalism så mejla mig så delar jag med mig av ett av mina ”författarex”.

Inga kommentarer: