17 december 2013

Gaykultur, homopropaganda och referrer spam (Gay culture, homosexual propaganda and spam)

Ett exempel på homopropaganda. 
Den senaste tiden har jag haft en massa bloggläsare i Ryssland och Ukraina. Dessa vill jag idag uppmärksamma på att denna blogg innehåller massor av gaykultur och homopropaganda.
     Eller ja, det är nog inte så att jag har någon enda läsare i varken Ryssland eller Ukraina.
     Däremot har bloggen drabbats av såväl referrer spam som comment spam. 

Referrer spam ser ut som om en webbplats länkar till dig, men det gör den inte. Det man hoppas på är att få en länk tillbaka (t ex eftersom många automatiskt publicerar listor på "länkande webbplatser") och därigenom ranka lite högre hos exempelvis Google. Alltså en slags sökmotoroptimering. Ibland innehåller länken virus.
     Comment spam är kommentarer som väl är tänkta att se allmänt uppskattande ut ("oj, vilket intressant blogginlägg") och som innehåller en länk. Också här hoppas man på publicering och klick på den här länken, också här handlar det om sökmotoroptimering eller att sprida virus.

Såväl referrer spam som comment spam är lite som fotsvamp – svårt att helt bli av med när man väl drabbats. Som läsare ser ni varken eller, eftersom jag inte publicerar "länkande webbplatser" och förhandsmodererar alla kommentarer.
     Men jag kan inte låta bli att retas lite med de som står bakom, om någon nu skulle få för sig att faktiskt besöka min blogg.

* * *

In English: This blog is currently sent a lot of referrer spam and comment spam, mostly originating from Russia and Ukraine. I can't do much about the spam – except from not publishing it, of course. But I can warn my spammers and potential readers in Russia and Ukraine that this blog contains a lot of gay culture as well as homosexual propaganda.

Inga kommentarer: