7 december 2015

Katten – medieforskarens bästa vän

Matilda, den katt som hjälper mig mest med den praktiska delen av min egen forskning.


Jag gillar att Internet är fullt med katter. Jag älskar alla söta kattbilder som delas i mina sociala medier-flöden. Och jag har stor hjälp av min egen katt i mitt eget akademiska arbete – inte minst ser hon till att hålla tangentbordet varmt när jag arbetar med det, och hon brukar markera text jag inte behöver läsa på papper genom att helt sonika lägga sig över irrelevanta stycken eller artiklar.
     Nu har jag hittat en blogg som tar katten i medieforskningen till en helt ny nivå.

The Meow Factor (ungefär Jamfaktorn) handlar om katter i medierna, på och utanför nätet. Det kan till exempel handla om katter i nyhetsartiklar, eller katter som nätfenomen. Men hela poängen är att man faktiskt gör en analys av materialet också.
     Den medialiserade katten blir till medievetenskap, med andra ord. Ofta rätt kul medievetenskap, dessutom.
     En favorit så här i julklappsköpartider är Thou shalt (not) judge a book by its cover, ett mer tidlöst inlägg handlar om Cult cats.

1 kommentar:

Anonym sa...

Påminner väldigt mycket om min förra katt. Alla papper som låg på bordet var hans. Själv sitter jag och skriver en D-uppsats och kanske hade det gått bättre med en katt på bordet. Lycka till med din avhandling. Med vänliga hälsningar Elin